…. samen muziek maken is leuk!

Bij samenspelgroep FANTASY ontdekken beginnende muzikanten het plezier van het samenspelen. Muziekles en thuis oefenen worden nog leuker als je hoort hoe mooi jouw instrument samen met anderen klinkt!

Voor wie is FANTASY bedoeld?

Fantasy is bedoeld voor beginnende muzikanten vanaf 6 jaar. Als je een paar noten kunt spelen kun je al meedoen. Er wordt onder enthousiaste leiding les gegeven in samenspel. Bij Fantasy leer je te reageren op de dirigent en je niet van de wijs te laten brengen door wat je buurman speelt. Het is erg leuk te ontdekken hoe je na een aantal weken oefenen samen een muziekstuk kunt uitvoeren. De muziekstukken passen goed bij wat je al kunt spelen. Er wordt aandacht besteed aan verschillende soorten muziek. Fantasy speelt bekende en leuke melodieën.

Welke instrumenten kunnen meedoen?

Iedereen die een instrument bespeelt dat je van thuis mee kunt nemen, kan meedoen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een fluit, cello, klarinet, trompet, hobo, fagot, trombone, (bas)gitaar of saxofoon. Ook als je blokfluit speelt ben je van harte welkom. In het clubgebouw van Eensgezindheid staan een keyboard, een drumstel en een aantal andere slagwerkinstrumenten. Bespelers hiervan hoeven dus niet hun eigen instrument mee te nemen.
Weet je niet of jij met jouw instrument ook mee kunt doen? Neem dan gerust contact met ons op.
Als je graag muziek wilt maken, maar nog geen keuze voor een instrument hebt gemaakt, willen we je daar graag bij helpen. We kunnen verschillende instrumenten laten horen en samen met jou bespelen, zodat we kunnen uitzoeken welk instrument bij je past. De muziekvereniging geeft verschillende instrumenten gratis in bruikleen (als we ze in voorraad hebben).

Waar en wanneer oefent FANTASY?

Fantasy oefent in het clubgebouw aan de Kanaalweg 58 in Halfweg. De repetities zijn op woensdag avond van 18.30 tot 19:30 uur.

Hoeveel kost het lidmaatschap van Fantasy?

De eerste maand kun je gratis meedoen en kijken of je samenspelen bij Fantasy leuk vindt. De jaarcontributie voor jeugdleden bedraagt € 120 .Hier komen in principe geen kosten bij. De bladmuziek wordt gratis in bruikleen gegeven. Als na een tijdje blijkt dat muziek maken toch niet zo goed bij je past, kan het lidmaatschap tussentijds worden beëindigd en zit je niet vast aan de totale jaarcontributie.

Ik heb al wat langer les (gehad) maar wil ook graag samen met anderen spelen. Kan dat?

Samenspelgroep Fantasy is onderdeel van muziekvereniging Eensgezindheid. Deze vereniging wil het voor iedereen mogelijk maken samen muziek te maken op een passend niveau. De muziekvereniging heeft ook nog een jeugd/opleidingsorkest en een harmonieorkest.

Het jeugd/opleidingsorkest MuziCool is bedoeld voor muzikanten die meer gevorderd zijn dan de spelers uit Fantasy.
Dit orkest repeteert op dinsdagavond van 18.30 tot 19:30 uur.

De gevorderden kunnen spelen bij het harmonieorkest. Dit orkest repeteert elke dinsdagavond van 19.45 tot 21.45 uur.

Eensgezindheid, dat al meer dan 100 jaar bestaat, heeft veel jeugdleden. Voor deze leden zoeken we graag muziek die bij deze tijd past.

Ik heb nu nog geen muziekles maar wil wel graag samen met anderen musiceren!

Ook dan heeft muziekvereniging Eensgezindheid heel wat te bieden. Als lid van Eensgezindheid kun je een korting krijgen op individuele muziekles bij muziekschool Pier-K. Als je bij aanmelden aangeeft dat je lid van Eensgezindheid bent, kom je in aanmerking voor het zogenaamde HAFA-tarief. Als je geen les kunt of wilt nemen bij Pier-K kan Eensgezindheid je helpen een alternatief te zoeken.

Repetitie

Kom naar een repetitie van MuziCool op de dinsdag avond van 18:30 tot 19:30 uur.
Je kunt dan kennismaken met de verschillende instrumenten en van alles vragen en op een instrument oefenen.

Meer weten over Fantasy?

Wil je meer weten over Fantasy of ben je na het lezen van deze pagina al zo enthousiast dat je lid wilt worden neem dan contact met ons op!
Stuur een e-mail onder vermelding van FANTASY naar fantasy@eensgezindheid-halfweg.nl

 

0 Comments

Voeg commentaar toe