…. samen muziek maken is leuk!

De Harmonie

Muziekvereniging Eensgezindheid is opgericht op 1 november 1908 en bestaat dus inmiddels bijna 107 jaar! Ons muziek repertoire is ondanks de hoge leeftijd zeer gevarieerd, van Bach tot aan de populaire musical en filmmuziek. Ondanks dat we niet meer op straat lopen is de marsmuziek ook niet helemaal verdwenen van onze lessenaar!

Wat doet Eensgezindheid?
Wij maken muziek en doen dat in orkestverband. Ons orkest is een symfonisch blaasorkest, beter bekend als een harmonieorkest. Wij geven concerten en om dat goed te kunnen doen komen we elke dinsdagavond bijeen om te repeteren. Maar we doen meer. Naast ons Groot orkest hebben we een Opleidingsorkest ( MuziCool ) en een samenspelgroep ( Fantasy). We verzorgen avondvullende concerten, maar ook kortere optredens. Dat kan voor een volle concertzaal, maar ook voor een klein gehoor.

De muziekcommissie, bestaande uit een aantal leden van de vereniging, maakt een keuze uit de te spelen muziekstukken. De leden kunnen dan ook bij deze commissie aankomen met ideeën, waarna door de commissie gezamenlijk wordt besloten deze wel of niet uit te voeren.

Harmonieorkest Eensgezindheid
Harmonieorkest Eensgezindheid

Al jaren heeft Eensgezindheid een vast programma van activiteiten. Om er een paar te noemen: het voorjaarsconcert, het Kerstconcert, muzikale medewerking tijdens Koninginnedag en Dodenherdenking en natuurlijk de intocht van St. Nikolaas. In de zomermaanden worden er, als het niet regent, een aantal Zomerconcerten gegeven, zomaar ergens op straat of op een plein in Halfweg / Zwanenburg.

Hoempa ?
De tijd van hoempamuziek is voor blaasorkesten allang voorbij. We spelen de nieuwste muziek. Vrijwel alle muziekstijlen worden door ons gespeeld. Pop, Rock, de nieuwste ballades, muziek uit de laatste films, noem maar op. Bij EH kun je dit van het allereerste begin tot een goed niveau leren spelen.

Makkelijk ?
Natuurlijk niet! Om een goed muzikant te worden zul je daar wel wat voor moeten doen. Net als in de sport moet er getraind worden. Een beetje aanleg is natuurlijk wel handig, maar het is niet nodig om een toptalent te zijn om met heel veel plezier muziek te kunnen maken.

Gezond?
Echt wel. De ademhalingstechnieken die je leert voor het bespelen van een blaasinstrument maken je ademhaling dieper en sterker, waardoor je meer lucht krijgt. Daarom is het voor mensen met ademhalingsproblemen een prima manier om de longen in een zo goed mogelijke conditie te brengen. Zo wordt muziek maken sporten op een stoel!

Leeftijd ?
Wanneer je het grootste deel van je voortanden gewisseld hebt, kun je direct beginnen.

Repetities ?
Repetitieavond: Dinsdagavond van 19:45 -21:45 uur
Ons clubgebouw: Kanaalweg 58, 1165 LV te Halfweg.
Onder leiding van: Jacques van der Sterren

Interesse ?
U bent van harte welkom op een repetitie op dinsdagavond in ons Clubgebouw Kanaalweg 58, te Halfweg.

0 Comments

Voeg commentaar toe